2010. december 10., péntek

Ragadozora fel!

Az igazi tél beköszöntével a horgászok nagy része letisztítja és tavaszig lerakja a "fegyvereit". Sokak számára azonban most jött el az igazi ragadozóhorgászat ideje.

 Vizeink lehülése a kishalakat is egyre távolabb kényszeríti a parttól pedig a ragadozók még ekkor is igen aktívak. Akik már próbálták, nekik nem kell elmagyarázni, hogy ebben a fagyos időben mekkora élmény egy partszakaszt végigpergetve elmerülni a magányban, vagy egy baráti társasággal némi forralt bor társaságában menyusokra horgászni.


Persze itt is megoszlanak a vélemények, ami a módszereket illeti, de kaptunk híreket műcsalival és halszelettel fogott süllőkről és csukákról egyaránt. Sőt, ilyenkor sokkal nagyobb eséllyel akad horgunkra egy-egy kapitális példány is, mint amilyen a képen látható 7350 grammos gyönyörűség!


 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Halszelettel az élő Drávából: 7350 gramm


 


De aki maradna a békés halaknál annak sem kell szüneteltetni kedvenc hobbiát, hiszen az elmúlt évek során mint több szép pontyot zsákmányoltak a hideget jól tűrő pecások, még akár a jég hátán is, egy lékhorgászat alkalmával...
Bővebben: HorgászClub - Ragadozóra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése